Portfolio

Project Onderwijs

Momenteel zijn wij bezig ons nieuw inzicht te geven in de Werktuigbouwkunde in onze omgeving. En dit is meer dan wij verwachtten.
Zo hebben wij ons aangemeld bij vrijwilligers om eens te zien hoe daar de stand van zaken is. En daar hebben zij veel hulp nodig. Op vrijwel alle gebieden in de techniek. Zowel in onderwijs als hulp stichtingen.
De kennis van techniek is achter komen te lopen. De manier waarop de leerlingen introductie krijgen is nog in ontwikkeling. Hier zou veel aan gedaan moeten worden. De basis van techniek verandert niet. Al hebben wij computers, drones, raspberry’s en mobieltjes; inzicht blijft inzicht. Berekenen van krachten zal nooit veranderen en zowel commercieel planningen maken ligt de basis bij de persoon zelf.
De realiteit is vaak heel anders dan in het onderwijs wordt uitgelegd. En dat is mede vaak aan de stagelopers goed te merken.

Daarom zijn wij ons hier mede voor gaan inzetten om nog meer achterstand van de jonge generatie in de techniek enigszins te voorkomen. Zonder werktuigbouwkunde kan de mensheid niet leven.

Vervolg op dit project komt binnenkort.